Overslaan en naar de algemene inhoud

Jij bent partner van…

Wanneer de persoon van wie je houdt een psychische kwetsbaarheid en/of een afhankelijkheidsproblematiek blijkt te hebben, komt je relatie in een ander licht te staan. Twijfel je om een volgende stap te zetten in je relatie of overweeg je misschien een breuk? Heb je kinderen met je partner of is er een kinderwens? Relaties zijn er in allerlei vormen en maten en die van jou en je partner is uniek, hoe je je relatie ook definieert of in welke levensfase je ook zit.

Je hebt wellicht praktische vragen, maar waar moet je beginnen zoeken naar antwoorden? Bovendien kunnen er emoties en gevoelens zijn waar je mee zit. Waar kan jij terecht, wie kan jou helpen, wat kan je zelf doen?

Onze focus ligt op jou, als partner. Je krijgt hier behalve informatie en tips, ook concrete handvaten. Jij bent immers ook uniek.

Het belang van communicatie

Hoe praat je met kinderen?

Wanneer er ook kinderen zijn in jullie relatie, hebben zij net als jij vragen, bezorgdheden en emoties. Hoe ga je hierover in gesprek met je kinderen?

Neem een kijkje op:

Hoe praat je met je partner?

Praten over kwetsbaarheden is niet altijd makkelijk, je vindt niet altijd de juiste woorden of het is volgens jou niet de moment om erover te praten. Op veel plaatsen in onze maatschappij is het taboe om te spreken over psychisch lijden. Hoe begin je daar dan aan?

Een luisterend oor

Bij familieorganisaties is praten over psychisch lijden geen taboe. Je vindt er een luisterend oor, informatie en begrip. Praten met mensen die je ervaring delen, noemt men lotgenotencontact. Dit is een unieke vorm van ondersteuning.

Meer info vind je op webpagina’s van verschillende organisaties.

d-ng-h-u-CCjgYjUudxE-unsplash

Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.