Overslaan en naar de algemene inhoud

Familietevredenheidsmeting

Als zorgorganisatie wil je inzetten op een goed familiebeleid. Maar hoe weet je of je voldoende tegemoetkomt aan de noden van families? Wat gaat goed en wat kan beter?

Voor de ontwikkeling en bijsturing van een familiebeleid is het van onschatbare waarde om het perspectief van families te leren kennen. Familieplatform ontwikkelde een meetinstrument om dit familieperspectief in kaart te brengen.

De resultaten brengen jouw organisatie een stap dichter bij een gedragen familiebeleid.

Indicatoren (VIP2)

Het Vlaams Indicatorenproject voor Patiënten en Professionals (afgekort als VIP²) is een initiatief om de kwaliteit van zorg in de Vlaamse algemene ziekenhuizen te meten en verbeteren.

De indicatoren zorgen ook voor meer transparantie over de kwaliteit van de zorg.

Het project wordt geleid door de Vlaamse Vereniging van Hoofdartsen, de ziekenhuiskoepel Zorgnet-Icuro en de Vlaamse overheid.

Onderzoek - literatuur

In onze sector is het belangrijk om methodieken te onderbouwen. Evidence-based werken, zoals dat heet. Als Familieplatform helpen we door relevante (inter)nationale literatuur te verzamelen, eigen onderzoeksprojecten op te zetten en onze expertise te delen bij lopende onderzoeksprojecten

We begeleiden bovendien bachelor– en masterproeven rond het thema familie in de zorg en KOPP-KOAP. Ben je onderzoeker, student of kwaliteitsmedewerker? Zoek je inspiratie, advies of hulp voojouw onderzoeksproject?

Neem zeker contact op.

X
X