Overslaan en naar de algemene inhoud

Posters voor familie- en KOPP-vriendelijke organisaties

Familieplatform heeft een reeks posters ontwikkeld om:

  • de naasten van personen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en te informeren,
  • het aanbod van ouderschaps- en/of KOPP-gesprekken onder de aandacht te brengen,
  • en het gebruik van de Familieplatform-brochures aan te moedigen.

Download hieronder de gewenste posters, print ze af (op A4 of A3) en voeg eventueel onderaan een stempel of sticker van je eigen organisatie toe. Hang de poster ergens duidelijk zichtbaar op waar familie en naasten deze kunnen vinden (bv. wachtzaal, bezoekruimte, cafetaria, onthaal…).

Poster “Familie is een belangrijke partner in de zorg”

Inhoud: “Wanneer een familielid kampt met psychische problemen, heeft dat ook invloed op jouw leven. Het is niet makkelijk. Je maakt je zorgen of wil iets betekenen, maar weet niet hoe.

Afhankelijk van jouw voorkeuren en draagkracht, kan je op verschillende manieren een ondersteunende rol opnemen. Bespreek de mogelijkheden met de zorgverleners van jouw naaste.”

Voor wie? Deze poster kan opgehangen worden in elke organisatie binnen de Geestelijke Gezondheidszorg.

Poster “Ouderschap bespreken? Vanzelfsprekend!”

Inhoud: “Heb je vragen of wens je vrijblijvend een gesprek over bijvoorbeeld ‘goed genoeg ouderschap’? Spreek de medewerkers hier ter plaatse er gerust over aan!

Wij zetten het thema zelf ook zeker op de agenda. Want ouderschap bespreken, dat vinden we hier vanzelfsprekend.”

Voor wie? Deze poster kan opgehangen worden in elke organisatie voor volwassenen binnen de Geestelijke Gezondheidszorg, alsook bij huisartsen, vroedkundigen, voorzieningen voor (kans)armoede, enz.

Poster “Familie van? Jij verdient ook zorg”

Inhoud: “Wanneer een familielid kampt met psychische problemen, heeft dat ook invloed op jouw leven. Dit is niet makkelijk. Maak ook tijd om stil te staan bij wat jij nodig hebt. Ook jouw zorgen mogen gehoord worden. Bespreek je vragen en de impact op jouw leven met de zorgverleners van jouw naaste; zij zijn er ook voor jou.”

Voor wie? Deze poster kan opgehangen worden in elke organisatie binnen de Geestelijke Gezondheidszorg, alsook bij huisartsen, in (jeugd)hulpverlening, enz.

Download hier in pdf:

Poster “Naast(en) samen zorgen we beter”

Inhoud: “We hebben allemaal hetzelfde doel: het herstel en welzijn van onze cliënt – jouw naaste. Samen kunnen we ijzersterk team vormen.
We betrekken jou daarom graag doorheen het traject. Heb je vragen, ideeën of bezorgdheden? Spreek onze medewerkers hier ter plaatse zeker aan!”

Voor wie? Deze poster kan opgehangen worden in elke organisatie binnen de Geestelijke Gezondheidszorg, alsook in (jeugd)hulpverlening, enz.

Download hier in pdf:

Poster Familie- en Wat Nu? brochures

Inhoud: De posters lichten kort de inhoud en het doel van de brochures van Familieplatform toe, en moedigen aan om ze gratis te downloaden of om er ter plaatse naar te vragen.

Voor wie? Deze poster kan opgehangen worden in elke organisatie binnen de Geestelijke Gezondheidszorg die gebruik maakt van de brochures van Familieplatform.

Download hier in pdf:

Bestel hier de brochures

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van updates en nieuwtjes over onze werking? Schrijf je in op de nieuwsbrief!