Overslaan en naar de algemene inhoud

Online workshop: De kookpotmetafoor

18mar12:0013:00Online workshop: De kookpotmetafoorDoor Brenda Froyen – Artevelde hogeschool12:00 - 13:00(GMT+01:00) TypeOnline,Workshop

Evenement details

Als ouders mentaal worstelen, heeft dat gevolgen voor de kinderen en ook leerlingen ondervinden psychische moeilijkheden. Vroeg of laat word je ermee geconfronteerd in de klas, als hulpverlener of in je omgeving. Maar wat weten we precies over ‘psychische problemen’? Waar komen ze vandaan? Welke biologische, psychologische en sociale factoren spelen een rol?

In deze workshop staan we stil bij alles wat we weten en nog niet weten over psychische problemen.

We onderzoeken in welke mate onze ‘kennis’ over psychische aandoeningen ook een invloed heeft op onze aanpak van kinderen die ermee geconfronteerd worden.

Praten wordt aangeraden als oplossing, maar hoe praat je met kinderen en jongeren hierover? Hoe kunnen we preventief openheid creëren zodat kinderen hier ook durven over spreken? Brenda Froyen stelt een methodiek aan je voor die je kan inzetten bij het werken met kinderen vanaf 10 jaar.

Brenda is docent Nederlands in de lerarenopleiding van de Arteveldehogeschool. Ze studeerde Germaanse filologie en heeft een bachelor Lager onderwijs.

Ze kan vertellen en inspireren als geen ander!

Praktisch

De sessie kost 20 euro. Je kan ook inschrijven voor alle zes de methodiekworkshops van dit voorjaar voor 95 euro. Meer informatie daarover vind je hier.

Tijd

12:00 12:00nm - 1:00nm(GMT+02:00)

Reserveer nu jouw plaats

Reserveer nu je plaats

Tickets zijn niet meer beschikbaar