Overslaan en naar de algemene inhoud

Online workshop: Babo - Geweld in het gezin bespreekbaar maken met jonge kinderen

14mar12:0013:00Online workshop: Babo - Geweld in het gezin bespreekbaar maken met jonge kinderen12:00 - 13:00(GMT+01:00) TypeOnline,Workshop

Evenement details

Bij jonge kinderen missen we regelmatig de signalen van intrafamiliaal geweld. Vaak omdat we niet weten hoe we met jonge kinderen over dit thema kunnen spreken en omdat jonge kinderen weinig taal hebben om te verwoorden wat er in hen omgaat.

Babo is een methodiek om met jonge kinderen (3-8 jaar) in gesprek te gaan rond het gezin, kinderen weerbaarder te maken (preventie) en geweld in het gezin bespreekbaar te maken (interventie). Babo geeft je de mogelijkheid om ook de allerkleinsten aan het woord te laten, individueel, in groep of samen met het gezin.

Aan de hand van tekeningen, doe-opdrachten, handpop en verhalen met Babo in de hoofdrol, vertellen jonge kinderen over afspraken en gewoonten in hun gezin, over fijne en moeilijke gezinssituaties en over hun emoties. Babo oefent met jonge kinderen het aangeven van grenzen en opkomen voor zichzelf. Bovendien reikt Babo je concrete handvaten aan om zorgwekkende gezinssituaties en intrafamiliaal geweld vroegtijdig te detecteren en te bespreken met kinderen en ouders.

Workshop door Anneleen Roelandts, orthopedagoge, lector Buitengewoon Onderwijs UCLL, en expert intrafamiliaal geweld binnen de expertisecentrum Resilient People UCLL.

Praktisch

Deze sessie kost 25 euro en gaat online door van 12u tot 13u. Je ontvangt enkele dagen voor de workshop een deelname-link in je mailbox.

Je kan ook inschrijven voor alle zes KOPP methodiekworkshops van dit voorjaar voor 125 euro (ipv 160). Meer informatie daarover vind je hier.

Tijd

12:00 - 13:00(GMT+01:00)

Reserveer nu jouw plaats

Reserveer nu je plaats

Tickets zijn niet meer beschikbaar