Overslaan en naar de algemene inhoud

Welkom op het Familieleerplatform

Via dit platform verspreiden we een brede waaier aan kennis en methodieken in verband met het welzijn van familieleden en naastbetrokkenen.

Hieronder vind je ons aanbod van vormingen, die helemaal online doorgaan en op jouw tempo te volgen zijn. Interessante vorming gevonden? Inschrijven maar!

Happy learning!

Volgde je al vormingen via het familieleerplatform?
In jouw account kan je terecht voor een overzicht van jouw vooruitgang en jouw certificaten.

Online vormingen

Gratis

Basisvorming Familie (1u05min)

Familie is een belangrijke partner binnen de zorg. In deze basisvorming maak je kennis met de vier pijlers van een goed familiebeleid en krijg je heel wat inspiratie om met familie aan de slag te gaan.

Gratis

Basisvorming KOPP/KOAP (1u05min)

Deze basisvorming focust op de noden en aanpak van een soms nog onzichtbare groep naasten, nl. de kinderen; kinderen van ouders met een psychische - of afhankelijkheidsproblematiek, kortweg KOPP en KOAP.

Gratis

Verdiepende vorming: Met Kriebel op reis (1u50min)

Wil je aan de slag met de 'Met Kriebel op reis' koffer of rugzak? Dan is deze online vorming een echte must!

Gratis

Verdiepende vormingen Familiereflex (4u10min)

In deze verdiepende modules krijg je uitgebreidere informatie over specifieke thema's vanuit de multidisciplinaire richtlijn rond het betrekken van naasten in de Geestelijke Gezondheidszorg.

Gratis

Kennismaking met de Familievertrouwenspersoon (23min)

De Familievertrouwenspersoon is een extra aanspreekpunt voor naasten en familie.

Events

Event

Congres 'Inzet familie-ervaringsdeskundigheid' (4u22min)

Tijdens dit congres (2 juni 2022) lieten we wetenschappers, hulpverleners en (familie-) ervaringsdeskundigen hun ervaringen, good practices en onderzoek met jullie delen.

Event

FTM.Vooruit!

FTM.Vooruit! is de plek waar zorgorganisaties elkaar inspireren rond een thema en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen van de Familietevredenheidsmeting.