Overslaan en naar de algemene inhoud

juni 2021

26jun10:0018:00KOPP/KOAP WORKSHOP: 'DE KOOKPOTMETAFOOR'10:00 - 18:00 Type:Vorming

Evenement details

KOPP/KOAP WORKSHOP: ‘DE KOOKPOTMETAFOOR’

Met gastlesgever Brenda Froyen.

Als ouders mentaal worstelen, heeft dat gevolgen voor de kinderen. Ook leerlingen ondervinden psychische moeilijkheden. Vroeg of laat word je ermee geconfronteerd in de klas, als hulpverlener of in je omgeving.

Maar wat weten we precies over ‘psychische problemen’? Waar komen ze vandaan? Welke biologische, psychologische en sociale factoren spelen een rol?

Waarover gaat de workshop?

In deze workshop staan we stil bij alles wat we weten (en nog niet weten) over psychische problemen. We onderzoeken in welke mate onze ‘kennis’ over psychische aandoeningen ook een invloed heeft op onze aanpak van kinderen die ermee geconfronteerd worden.

Praten wordt aangeraden als oplossing, maar hoe praat je met kinderen en jongeren hierover? Hoe kunnen we preventief openheid creëren zodat kinderen hier ook durven over spreken?

Brenda Froyen stelt een methodiek aan je voor die je kan inzetten bij het werken met kinderen vanaf 10 jaar. Brenda is lector taal in de lerarenopleiding kleuter en lager onderwijs van AP Hogeschool. Ze studeerde Germaanse filologie en heeft een bachelor Lager onderwijs. Ze kan vertellen en inspireren als geen ander!

 

Details:

  • De workshop gaat online door (deelname-link ontvang je later).
  • Donderdag 22 april 2021 van 12u – 13u.
  • Prijs bedraagt €20.
  • Inschrijven voor alle 6 workshops kan ook, dan betaal je €95.

Tijd

10:00 - 18:00

X
X